Tässä hyvä "mokkapalamainen" kahvikakkuohje. Kakku on ihanan pehmeä ja suklainen.

Ohje on Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta 'Pipareista pitsikakkuun'.

 

225 g margariinia tai voita

3 kananmunaa

3 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 rkl kaakaojauhetta

3 tl vaniljasokeria

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa

 

kuorrutus:

2 rkl margariinia tai voita

100 g tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta

2 rkl vaniljasokeria

2 rkl kahvia

Sulata rasva ja annan jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti siivilän läpi, lopuksi maito ja sulatettu rasva. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50-60 min. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku vuoastaan ja valmista kuorrutus. Sulata rasva, sekoita siihen tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja keitetty kahvi. Kaada kuorrutus kakun päälle.

Itse paistoin kakun silikonivuoassa, laiska kun olen . Olen ihastunut kaikkiin silikonivuokiin, koska niitä ei tarvitse voidella ja kakut irtoavat niistä todella hyvin.