Pidän erittäin paljon mustaherukan ja suklaan yhdistelmästä ja päätin kokeilla täytekakkua kyseisistä aineksista. Kakkupohja on 2 munan sokerikakkupohja ja välissä mustaherukkamoussea. Kakun päällä on sokerikuorrutetta, jonka värjäsin violetilla pastavärillä. Kuorrutteen alla on sokerikreemi. Kakusta tuli kivan raikas ja mukavan kirpsakka

 

kakkupohja:

Riko 2 huoneenlämpöistä kananmunaa juomalasiin, mittaa toiseen lasiin samanverran sokeria. Seuraavaan juomalasiin mitataan samanverran vehnäjauhoja ja 2 rkl kaakaojauhetta, ripaus leivinjauhetta ja 1 tl vanilliinisokeria. Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja kuivat aineet siivilöidään varovasti käännellen joukkoon. Kaada taikina halkaisijaltaan 18 cm (irtoreuna)vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Itse paistan kakkupohjat aina kakun täyttöä edellisenä päivänä, jolloin pohja ehtii kiinteytyä ja sitä on helpompi leikata. Varaa pohjan kostututukseen 1 dl mustaherukkamehua.

mustaherukkamousse:

200g mustaherukoita

1 dl sokeria

3 dl vispikermaa

2 rkl vettä

3 liivatelehteä

2 rkl vaniljakreemijauhetta

Laita liivatteet likoamaan veteen. Soseuta mustaherukat ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mustaherukkasose ja vaniljakreemijauhe. Kuumenna vesi ja sekoita liivatteet sekaan. Lisää liuos vaahdon sekaan varovasti sekoittaen.

Kakun voi kätevästi koota irtoreunaiseen vuokaan ja laittaa jääkaappiin hyytymään. Leikkaa kakkupohja kahtia ja laita alimmainen pohja vuokaan ja kostuta n. 1/2 desilitralla mustaherukkamehua. Kaada mustaherukkamousse päälle. Aseta päällimmäinen pohja päälle ja kostuta lopulla mehulla. Anna hyytyä muutama tunti.

 

Pursotukset ovat kuohukermaa, jota paksunsin n. 2 ruokalusikalla vaniljakreemijauhetta.